Anders Lundin

Expedition Livet

Att berätta en historia runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om Tv:n är vår samtids lägereld så har Anders Lundin en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den. I föreställningen ”Expeditionen Livet” använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några och inspirerar nog mest till att fundera över våra egna val och möjligheter.

– Det är en allmänmänsklig historia jag berättar. Den handlar om oss alla som har vandrat på planeten. Det börjar med dom första stegen för 3 miljoner år sedan och slutar alldeles nyss på väg till dagis med min dotter.

Publiken tas med på en vindlande historia som handlar om utvandrare och invandrare, om allas våra förfäders irrfärder, om Anders egna och om ett och annat snedsteg på vägen. Dom senaste årens arbete med ”Allt För Sverige” i SVT har väckt många tankar och i föreställningen reflekterar Anders över vilka vi är, hur vi blivit dom vi blivit och vart vi är på väg.

Och ingen samling runt lägerelden är ju komplett utan en gitarr. Vid sidan av sin Tv-karriär har Anders även varit verksam musiker och skrivit sånger åt sig själv, åt andra, åt vuxna och barn. Några skivor har det blivit och en till är på väg. Med sig på scenen har Anders musikern Jonas Olofsson på kontrabas och tillsammans med Anders gitarr blir det lite som en vismusikal. Fast utan koreografi. Och väldigt få roller. Men mer behövs inte.

Anders och Jonas turnerar sommar och höst 2019. I september släpper Anders ett album­­­­ som utgår från föreställningen, ett sätt för publiken att ta med sig upplevelsen – och Anders – hem.

Anders Lundin hinner avhandla livets väsentligheter på 80 minuter, och det är bra gjort.

//Barometern

Finurliga sånger, tänkvärda texter och ett egensinne som ger tyngd åt showen och gör så man gärna sitter kvar vid lägerelden en stund till.

//Eskilstuna Kuriren

En styrka hos Anders Lundin är förmågan att klä texterna i melodier som motsvarar ämnena. … Som scenartist är Anders Lundin sympatiskt opretentiös och personlig och bygger upp en förtrolig atmosfär med fin publikkontakt.

//SvD

Fri entré som vanligt i q.bar!

Boka bord för middag på 060-16 00 88 eller 060-16 00 80. Du kan även boka direkt via Book A Table!