Northern Indians (Rootsy)

Låt oss presentera Piteås Americanahopp Northern Indians som vi bjudit in att vara med och öppna på Joe Pugs långa Skandinavien-turné. Med catchy låtar, stor värme och inte minst oemotståndlig humor har sångaren Josef Eriksson och medmusikanten John Andersson snabbt blivit en snackis i Rootsy-kretsar.

I vår sköna, nya värld blir det naturligtvis så att den geografiska hemvisten spelar allt mindre roll för hur musiken låter. Skillnaden mellan North Carolina och Norrbotten blir allt mindre och det är så klart inget konstigt med det. Unga musiker i Durham och Piteå lyssnar i princip på samma musik och har i mångt och mycket samma influenser. Men trots att skillnaderna minskar finns det som väl är ofta en egenart, en ton, ett svårdefinierbart uttryck som berättar var musiken görs.

Northern Indians är en duo från Piteå och även om man lätt skulle kunna placera dem på samma festival som band som Avett Brothers eller Judah & The Lion, har de en alldeles egen ton. Om det handlar om geografi eller kulturarv eller helt enkelt musikernas personlighet är svårt att säga och kanske inte heller ett dugg intressant.

Fri entré som vanligt i q.bar!
Boka bord för middag på 060-16 00 88 eller 060-16 00 80