Orange is the new Black – Klädbytarfest

Välkommen på Klädbytarfest för välgörande ändamål. Black Friday sätter år efter år rekord på konsumtionen. Bara i Sverige konsumerar vi som att vi hade fyra jordklot. Genom återvinning kommer många nyttigheter tillbaka till samhället och där vill vi bidra genom att även i år genomföra vår Klädbytarfest till förmån för utsatta kvinnor och barn.

Quality Hotel Sundsvall vill vända på konsumtionstrenden. När man återanvänder plagg sparar man massor med energi, kemikalier och vatten, och färre mikroplastfibrer spolas ut i våra hav. Vi inom Nordic Choice är en del av samhället och vi jobbar löpande med att minska vårt ekologiska fotavtryck och vara en god förebild. Genom detta initiativ vill vi slå ett slag för framtidens klimatsmarta garderob där ”sharing is caring”. Det här gör vi tillsammans med vår samarbetspartner i projektet – Ladies Circle Sundsvall.

I närtid till Black Friday, den 25 november är det Orange Day – den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Vi har därför valt att genom vårt initiativ stötta Kvinnojouren i Sundsvall samt Kvinnoforum Sadaka genom att skänka de överblivna kläderna till behövande kvinnor. Var tredje kvinna i världen har någon gång utsatts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid och bara i Sundsvall är behovet att stötta dessa enormt stort. Därför har vi valt att döpa vårt evenemang till ”Orange is the new Black”. Låt oss tillsammans belysa Orange Day genom att vara både klimatsmart och ”handla” med hjärtat.

Inlämning av dam- och barnkläder sker i hotellreceptionen FREDAG 1 nov från klockan 12.00 till och med SÖNDAG 17 nov kl 16.00. Alla inlämnade plagg MÅSTE vara hela och rena. Inga underkläder får lämnas in. Vi tar endast emot kvinnokläder samt barn/tonårskläder. Med fördel varma kläder/skor inför vintern. Märk/sortera gärna upp med storlek. OBS! Max 15 plagg/person!

Lämna in minst 3 plagg (max 15) och få biljetter i utbyte som du kan använda på klädbytarfesten den 25/11.

3 plagg = 1 bytesbiljett
4-15 plagg = 5 bytesbiljetter

Klädbytarfesten sker 25 nov klockan 15.30-18.00. Insläpp via entrén till Aveny. På plats under evenemanget är även Ladies Circle Sundsvall.

Vill du stötta Kvinnojouren Sundsvall på fler/annat sätt?
SWISHA din gåva till 1233481090. Läs mer om Kvinnojouren Sundsvall här: http://www.kvinnojourensundsvall.se/

Slut på bytesbiljetter? Det går även bra att swisha direkt till Kvinnojouren (50 kr per plagg)

Kvinnojourens egna ord: Vårt mål är att stötta och stärka kvinnan så hon kan få tillbaka sin självständighet och tron på sin egna förmåga. Med detta event hoppas vi att kunna visa för andra hur viktigt det är att kvinnor i denna situation får hjälp och stöd. Att vi vågar ha civilkurage att anmäla, fråga, bli mera upplyst. Tillsammans finns det kraft!

VÄLKOMNA!