Menyer

Vår matfilosofi

Quality Hotel Sundsvall tillhör hotellkedjan Nordic Choice Hotels, en hotellkedja som är mycket mån om miljö och hållbarhet vad gäller de produkter som vi använder. För oss är det viktigt att ständigt jobba med att förbättra vår miljö genom olika åtgärder. Bland annat jobbar vi hårt med att minska matsvinnet. Det gör vi genom att väga allt som slängs för att på så sätt öka medvetenheten och förändra vårt sätt att arbeta.

Vi arbetar efter en tydlig matplattform enligt följande riktlinjer;

  • Ekologiskt i första hand
  • Vi använder inte rödlistade matvaror
  • Mer frukt och grönsaker
  • Minskat matavfall
  • Minska mängden rött kött
  • Fisk och skaldjur från hållbara bestånd
  • Om palmolja används, enbart certifierad sådan

Meny q.bar

Lunchmeny

Lokalproducerat är viktigt

Vi använder dagligen frukt, grönsaker, örter, bröd samt ett flertal andra matvaror som är ekologiska och/eller kravmärkta. När det är säsong köper vi grönsaker, frukt och rotsaker som är lokalt odlade. All vår potatis är lokalodlad, av våra rotfrukter och grönsaker kommer 50 % från lokala leverantörer som när det är säsong kan erbjuda lokala produkter!

grönsaker